miercuri, 17 octombrie 2012

DESPRE CONSERVAREA LEGUMELOR

Image courtesy of nuchylee at FreeDigitalPhotos.net


      Conservarea nu este altceva decit prepararea legumelor in asa fel incat sa-si pastreze cit mai mult infatisarea, gustul si mai ales substantele nutritive pe care le contin.
    In casa, prin metode simple si mijloace modeste, putem obtine numeroase conserve de o calitate superioara.
   Cea mai mare parte din cele necesare pentru prepararea conservelor se gasesc de obicei in gospodarie, cum ar fi: 
  1.  oala mare si cu un capac care  sa asigure o acoperire perfecta; borcane de sticla sau sticle (in borcane nu se conserva decit legumele care patrund greu pe gatul sticlelor, borcane cu capace de sticla si inele de cauciuc.);  
  2. o sita pentru scurs legumele sau o strecuratoare mai mare ; 
  3. o palnie care se poate face dintr-o strecuratoare stricata, indepartind sita. Cu o astfel de pilnie se pot umple  borcanele cu bulion etc.;
  4. celofanul, de  calitate, gros, anume pentru borcanele de fiert, ce se va lega cu sfoara, asa cum vom arata mai departe; 
  5. putin talaj, paie sau fan, pentru a pune pe fundul cazanului si intre sticle sau borcane, ca sa nu se atinga si sä nu plesneasca in timpul fierberii pentru sterilizare. In loc de talaj,  se poate pune pe fundul cazanului un gratar rotund de lemn gaurit sau de scandurele, pe care se aseaza conservele ce urmeaza a fi sterilizate (puteti improviza si cu prosoape sau  alte materiale textile);                                                                         
 



-

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu